Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΓΡΗΓΟΡΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Σε ρυθμούς Call of Duty σήμερα θα παρατεθούν στα γρήγορα κάποιες σκέψεις σε ρυθμό πολυβόλου.

Πρώτον, σιγά ρε ΠΑΣΠίτες (έτσι λένε οι πληροφορίες που έχω), θα χάσουμε τα σύνορα! Η τρόικα των αναρχικών ήταν αυτή και σας έπιασε πατατράκ;;


Δεύτερον, θέλω να μεταφέρω ένα στάτους συναδέλφου που διάβασα στο facebook και το θεώρησα πολύ σωστό:
"Είναι ντροπή γι' αυτούς που, όπως έλεγαν, αγωνίζονταν πραγματικά ενάντια στο νόμο για τα ΑΕΙ και φέρναν μεγάλες πλειοψηφίες στις ΓΣ, να μη μπορούν να συμπληρώσουν απαρτία για να κλείσουν τη σχολή για το ΤΡΙΗΜΕΡΟ! Το κίνημα των καταλήψεων -όπως γίνονται- έχει κορεστεί καιρό τώρα και ελπίζω αυτό το "κατόρθωμα" να μας βάλει σε σκέψη"

Τρίτον, άκουσα και διάβασα πως αριστεροί απαγόρευσαν στους ΠΑΣΠίτες να μπουν στο πολυτεχνείο ενόψη της επετείου. Μία λέξη μπορεί να τα χαρακτηρίσει όλα αυτά: καραγκιοζιλίκια. Η 17 Νοέμβρη είναι μια γιορτή για όλη την Ελλάδα και δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Επίσης το να εκμεταλλεύονται κάποιοι μικροκομματικά την επέτειο μόνο βεβήλωση της μνήμης της ηρωικής εκείνης ενέργειας αποτελεί.

Τέταρτον, βλέπω παντού συνθηματολογίες τύπου "το σύνθημα ψωμί-παιδεία-ελευθερία είναι πιο επίκαιρο από ποτέ" και "η χούντα δεν τελείωσε το 73" και παρόμοια τέτοια. Τελικά ο Έλληνας για μια καλή ρίμα ή ένα "ζεστό" σύνθημα είναι ικανός να αλλάξει και την ίδια του την ιστορία. Εδώ σας παραθέτω ένα πολύ καλό κατά τη γνώμη μου άρθρο που δείχνει γιατί "Το Πολυτεχνείο δεν είναι επίκαιρο". Σας παραθέτω μία παράγραφο που συσχετίζει χαρακτηριστικά τη σχέση της σύγχρονης αριστεράς στην Ελλάδα με την εκκλησία:
"Η θρησκεία και η «σύγχρονη» ελληνική Αριστερά έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο να επιβιώνουν. Προσκολλούνται σε μία ιδέα, ένα γεγονός, ένα πρόσωπο, υπαρκτό ή ανύπαρκτο – δεν έχει σημασία, και προσπαθούν να μορφοποιήσουν το παρόν με τέτοιον τρόπο ώστε να ταυτίζεται με το συγκεκριμένο παρελθόν. Δεν κάνουν το αντίθετο, δηλαδή να αναλύσουν το παρελθόν και να το εξελίξουν με τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στο παρόν. Και εκεί έγκειται το ντε φάκτο αδιέξοδο και των δύο να αναλύσουν ρεαλιστικά την πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα και η ικανότητά τους να επιβιώνουν συσπειρώνοντας ανθρώπους που αρνούνται να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί στο παροντικό κοινωνικό περιβάλλον."

Πέμπτον, κάποιος πρέπει να βάλει ένα τέλος στον νταβατζή του πλανήτη γη που ονομάζεται Goldman Sachs. Η τράπεζα playmaker της οικονομικής κρίσης, δείχνει ποιος είναι αυτός που κινεί τα νήματα. Προτείνω σε όλους να δουν την εκπληκτική εκπομπή στο "Κουτί της Πανδώρας".


Έκτον, άρχισαν οι συλλήψεις επιχειρηματίων που φοροδιέφευγαν από το δημόσιο, μην πληρώνοντας μεγάλα ποσά στο ελληνικό κράτος. Ελπίζω όλο αυτό να μην είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων, και όπως σωστά λέει η "Παραπολιτική", όπως μας ενημερώνουν για τις συλλήψεις να μας ενημερώνουν και για την πορεία εκδίκασης των υποθέσεων.

Έβδομον, δεν μπορώ να διανοηθώ πόσο ηλίθιο θεωρεί τον ελληνικό λαό ο Σαμαράς. Τόσο καιρό δήλωνε πως "αφού ο Παπανδρέου δηλώνει ότι θα παραιτηθεί γιατί δεν το κάνει;", τώρα αρνείται διαρκώς να υπογράψει για την τήρηση της συμφωνίας λέγοντας πως ο λόγος ενός πολιτικού αρχηγού είναι ισάξιος με υπογραφή. Στο ενδιάμεσο παίζοντας σημαντικό ρόλο στην τωρινή κυβέρνηση αρνείται ότι συμμετέχει. Φαίνεται ο ελληνικός λαός βέβαια του 'χει δώσει την αφορμή να αντιμετωπίζεται έτσι.

Όγδοο, θα μιλήσω για τον ρόλο της αριστεράς στις εξελίξεις σε άρθρο ξεχωριστό σύντομα.

Ένατο, ΤΣΑΚΑ ΣΚΑΣΕ.

1 σχόλιο:

Μοϊκανος είπε...

"άκουσα και διάβασα πως αριστεροί απαγόρευσαν στους ΠΑΣΠίτες να μπουν στο πολυτεχνείο ενόψη της επετείου. Μία λέξη μπορεί να τα χαρακτηρίσει όλα αυτά: καραγκιοζιλίκια. Η 17 Νοέμβρη είναι μια γιορτή για όλη την Ελλάδα και δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Επίσης το να εκμεταλλεύονται κάποιοι μικροκομματικά την επέτειο μόνο βεβήλωση της μνήμης της ηρωικής εκείνης ενέργειας αποτελεί."

Η 17 Νοεμβρη δεν ανηκει σε ολους τς ελληνες,ανηκει σε αυτους π τ σεβονται κ την τιμουν..και το Πασοκ σ καμμια περιπτωση δεν τιμα εδω και χρονια αυτη τη μερα..Ας αφησουμε τις κλαψες περι δημοκρατιας κ δικαιωματος "ολων" ν εισερχονται στ χωρο τ Πολυτεχνειου..το πολυτεχνειο ειχε καποια αιτηματα:"εξω αι ΗΠΑ,εξω το ΝΑΤΟ",οχι "ευχαριστω τς αμερικανους" και συγκυβερνω με τον καρατζαφερη,τ μεγαλυτερο χουντοσκυλο που κυκλοφορει.Επομενως και λιγες φαγατε στ πολυτεχνειο.
Κ τελος ανεβασε κ ενα αρθρο που ν κατακρινει το ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ κομμα που ψηφισες και ασε για λιγο την επιθεση κατα της αριστερας στην ακρη..
ΤΡΥΦ