Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΜΑ ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ, ΣΤΟ ΛΕΕΙ

Τελευταία φορά που ασχολήθηκα με την ανάλυση κάποιου τραγουδιού ήταν για το "Εν λευκώ" της Μποφίλιου. Ε τώρα, καλοκαιριάτικα μες στην αθηναϊκή ζέστη ας ασχοληθώ με κάτι πιο ανάλαφρο, και περισσότερο αστειεύομενος ας εστιάσω στον Παντελή Παντελίδη.
Ο λόγος που ασχολούμαι είναι κυρίως το spamming των τελευταίων μηνών που γίνεται με τα post που αφορούν τραγούδια του, ειδικά μεταμεσονύκτιες ώρες. Και ΟΚ. Αν ήταν μόνο τα post θα το καταλάβαινα. Δεν έχει την φωνάρα, αλλά έχει αντρική καθαρή φωνή, με την απαραίτητη κλαψοχροιά, η οποία άρεσε ανέκαθεν στον γιο του καημού Έλληνα. Ακούγεται, τουλάχιστον για μένα, ευχάριστα. Ως εδώ καλά. Την ταύτιση με τους στίχους των κομματιών του, δεν την καταλαβαίνω για κανένα λόγο, εκτός αν γίνεται από 15χρονα κοριτσάκια. Και αυτό είναι το πρώτο που με χάλασε πολύ όταν τον άκουσα. Μα status με στίχους από κομμάτια του;; Προτιμώ να δώσω το πιο δύσκολο μάθημα της σχολής μου, να πάρω 8, και να πάω να με κόψω με ρήτρα 9 μετά.
Τυχαία παίρνω το πιο δημοφιλές κομμάτι του και γράφω εν συντομία τους στίχους, να τους δει κάποιος μαζεμένους:



Στίχοι:

Μπορεί να χάνεσαι και στην δική του αγκαλιά,
μπορεί να λιώνεις και με τα δικά του τα φιλιά,
μπορεί να νιώθεις όπως τότε ασφαλής μαζί του,
μα σε ρωτάω αυτός μπορεί να δώσει τη ζωή του..

Δεν ταιριάζετε σου λέω
τόσο αντικειμενικά στο λέω
κι άσε οι φίλες σου να λένε το αντίθετο..
Ξέρεις μάτια μου που μένω
κι όσο δίνεσαι θα περιμένω
από αντίδραση το ξέρω το έκανες και αυτό..

Μπορεί να καίγεσαι και στην δική του την ματιά
μπορεί να έχει χιούμορ και άλλα τόσα περιττά
μπορεί να νιώθεις σαν παιδί όταν ξυπνάς μαζί του
μα σε ρωτάω,αυτός μπορεί να δώσει την ζωή του..

Μμμμμμάλιστα.
Δεν θα χρονοτριβήσω, θα σχολιάσω με λίγα λόγια.
Βρε κοπέλα μου, είσαι με έναν τυπά που σε κάνει να χάνεσαι όταν σ' ακουμπάει, σε φιλά και σε σκοτώνει, είσαι φουλ ερωτευμένη μαζί του. Βέβαια ο τυπάς αυτός έχει και ένα σωρό άλλα περιττά στοιχεία όπως χιούμορ, ίσως να είναι και έξυπνος αλλά who cares, και επίσης καταφέρνει να σε καλύπτει παντού, καθώς είναι τα πάντα για σένα. Ο Παντελίδης ξέρεις τι πιστεύει για σένα;
Ότι τα κάνεις από αντίδραση όλα αυτά επειδή τον θες. Φήμες λένε πως ή η συγκεκριμένη κοπέλα σάρωσε τα όσκαρ υποκριτικής τότε πέρισυ, ή είναι τόσο ανώριμη ώστε να μπερδεύει τον έρωτα με το "σε σχέση με" στο facebook. Και μην ξεχνάμε εδώ πως αυτό είναι έτσι αντικειμενικά, καθώς η άποψη του Παντελίδη (η οποία εμφανώς έρχεται σε αντίθεση με την άποψη του υπόλοιπου κόσμου -βλέπε φίλες κοπέλας) είναι η αντικειμενική άποψη. Αν ο φίλτατος Παντελής λοιπόν πει μεθαύριο πως ο ήλιος γυρνάει γύρω από τη γη, τότε αντικειμενικά ο ήλιος θα γυρνάει γύρω από τη γη.


Εντάξει, ίσως γίνομαι λίγο κακός, βγάζει έναν ωραίο καημό μερικές φορές ο Παντελής, αλλά όχι και status στίχους για όνομα της Παναγιάς της χθεσινογιορτάζουσας! Και εδώ έρχεται το δεύτερο που με ξενερώνει με τον Παντελίδη, βασικά με αυτούς ταυτίζονται με αυτόν.
Δεν είσαι ψαγμένος μπουζουκόβιος facebook addict! Ανάμεσα στον Κιάμο και στα γύφτικα πετάς έναν Παντελίδη με στίχους επειδή δεν έχει δισκογραφική και το παίζεις ψαγμένος. "Ψιτ, εγώ τον ήξερα πριν βγάλει δίσκο". Κάνε check in στο Ανάκτορο και be proud of it.

ΥΓ. Πολλοί λένε ότι φέρνει σε Νότη. Όντως φέρνει. Αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Νότης μιλάει "υποκειμενικά" (σε παρόμοιο ύφος κομματιού)
Δίνει τα φιλιά που της έχω μάθει
Και την αγκαλιά μέσα που έχω κλάψει
Δίνει το κορμί πως να την κρατήσω
Πριν δώσει και καρδιά να τη σταματήσω

Δεν υπάρχουν σχόλια: