Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΡΕΙΑΣ


Στην Αθήνα τα επεισόδια συνεχίζονται κάθε μέρα. Όμως πρέπει κάποια στιγμή να διασαφηνίσουμε κάποια πράγματα. Πρέπει να δούμε ποιοι είναι αυτοί που τα κάνουν και γιατί.
Από την πρώτη μέρα, φάνηκε πως οι αναρχικοί δεν ήταν παρά μια ομάδα κουκουλοφόρων. Μάλιστα οι αναρχικοί στόχευαν συγκεκριμένα τράπεζες και πολυεθνικές. Ο θάνατος του μικρού Αλέξη (και μάλιστα μέσα στα Εξάρχεια) σε συνδυασμό με την συνεχή εναντίωση τους σε κάθε μορφή εξουσίας ήταν αρκετά για να τους βγάλουν στους δρόμους.
Δεύτερη ομάδα και κύρια υπαίτια για τις καταστροφές σε επιχειρήσεις 2*4 και σε πολυκατοικίες είναι οι χούλιγκαν. Είναι μάλιστα άξιο απορίας γιατί δεν γίνεται αναφορά στη συμμετοχή τους από τα ΜΜΕ. Θα δείτε γραμμένο με σπρέι σε τοίχους και κτίρια που καταστράφηκαν αυτές τις μέρες λέξεις όπως ACAB. Η ACAB ( All Cops Are Bastards) είναι οργάνωση χούλιγκαν (για περισσότερες πληροφορίες αρκεί να κάνετε αναζήτηση στο google ή να μπείτε στο http://www.acab.gr/ ) που κατέβηκαν μόνο και μόνο για να τα σπάσουν, να προκαλέσουν υλικές ζημιές και να συγκρουστούν με την αστυνομία. Οπότε οι μεγαλύτερες καταστροφές έχουν γίνει στην ουσία από χουλιγκάνια!
Για το τέλος μας έμειναν οι ασφαλίτες. Κατέβηκα σχεδόν σε όλες τις πορείες ως τώρα, και είναι φανερή η συμμετοχή ασφαλιτών (μπάτσων με πολιτικά) που εισέρχονται στην πορεία και πετροβολούν την αστυνομία και τα γύρω κτίρια δίνοντας αφορμή στους αστυνόμους να μας λούσουν με δακρυγόνα.
Όλες αυτές οι ομάδες έχουν καθαρό στόχο τα επεισόδια και δεν έχουν ουδεμία σχέση με τον απλό κόσμο που κατεβαίνει (κυρίως τις πρωινές ώρες) στις πορείες. Ας αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει και ας σταματήσει το κράτος να χτυπάει τον κόσμο στις πορείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: