Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

X - FUCKTOR

Τα μίντια ψάχνουν για θέματα. Η τηλεόραση ψάχνει για θέματα. Βλέπεις στις εκπομπές, να πάει δημοσιογράφος να ακούει τον κάθε -που λέει ο λόγος- τρελό που θέλει να μας πει το μακρύ του και το κοντό του. Υπάρχουν πια πολλές άλλες εκπομπές που σατιρίζουν τέτοιου είδους ρεπορτάζ.
Ένα νέο ταλέντο πάντα είναι ένα πολύ επικερδές θέμα. Για αυτό υπάρχουν και πολλά talent-show. Γενικά το show είναι κάτι πολύ επικερδές. Έστω και αν πρόκειται για show κοροϊδίας προς τον πρωταγονιστή. Είναι για τα μίντια και αυτό ένα θέμα.

Και υπάρχουν άπειρα άτομα που θα προθημοποιούνταν να δώσουν μέχρι και ό,τι πιο πολύτιμο έχουν για λίγα δευτερόλεπτα διασημότητας. Στην Ελλάδα αυτή η εκμετάλλευση ενσαρκώθηκε στο jet aim. Στο εξωτερικό πέρασε σε ένα νέο επίπεδο, αυτό της τρέλας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: William Hung. Ακολουθούν τρία βίντεο. Στο πρώτο βλέπουμε την audition του συγκεκριμένου κυρίου. Η Αμερική όμως ήθελε και άλλο. Στο δεύτερο το βίντεο κλιπ του. Και στο τρίτο, βλέπουμε τον πια χοντρό μετά από τα πολλά τουρνέ και τα "λεφτά δημοσιότητας" William. Και η απορία μου είναι, ποιανού η νοημοσύνη υποτιμάται τώρα; Του William από τους κριτές, εμάς από τον William, ή όλων από ένα σάπιο σύστημα κυνηγητού ενός κενού αμερικάνικου ονείρου; Γιατί ποιός στην ουσία είναι ευτυχισμένος από αυτό το ΚΕΝΟ όνειρο; Ο William που απολαμβάνει την ειρωνική αποδοχή του κόσμου; Τα πλήθη που τον ακούνε και γελάνε μαζί του; Τι ρωτάω βραδιάτικα. Χρόνια μου πολλά.








Δεν υπάρχουν σχόλια: