Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ vol. 2

Πως τα φέρνει η ζωή έτσι ορισμένες φορές. Μπήκα facebook για λίγο, μιας και σταμάτησα το διάλειμμα που έκανα διαβάζοντας, και τι βλέπω; Ανακοίνωση της ΠΑΣΠ-ΕΜΠ για το πρωτοφανές φακέλωμα μηχανολόγων μηχανικών του ΕΜΠ, στην οποία καταδικάζει ξεκάθαρα τις πρακτικές της ΔΑΠ. Ε και στο καπάκι βρίσκω στο διαδίκτυο και τις παρακάτω λίστες, όχι τόσο αθώες, αυτή τη φορά με πράσινο μελάνι.
Σας τις παραθέτω:








Ξέρω πάλι, πως είναι λίστες τις οποίες θα μπορούσε να 'χε γράψει ο καθένας για να ρίξει λάσπη πριν στη ΔΑΠ και τώρα στη ΠΑΣΠ. Δεκτό σαν επιχείρημα, αλλά το κατά κοινή ομολογία άρρωστο πολιτικό μας σύστημα κάνει τα επιχειρήματά τους να ηχούν στα αυτιά μου σαν φάλτσες νότες του κύριου Καλαμάρη.
Δεν το κάνω αυτό για προβοκάτσια, και ούτε είμαι ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΠΚΣ. Είμαι 100000% σίγουρος πως και αυτοί παρόμοιες πρακτικές υιοθετούν. Είμαι προσωπικά ενάντια στη μορφή και στο ρόλο που έχουν οι παρατάξεις σήμερα. Όλες χωρίς καμία εξαίρεση. Και σε καμία περίπτωση δεν τα βάζω με όλα τα παιδιά των παρατάξεων, τα οποία θεωρώ ,πως όπως όλοι μας, αρκετές φορές βρίσκονται θύματα σε έναν πόλεμο που δεν διάλεξαν αυτά. Έτσι κι αλλιώς ήμουν από το 2ο έτος κάθετα εναντίων στο να βάζουμε ταμπέλες στα άτομα με βάση τις παρατάξεις που υποστηρίζουν. 
Θεωρώ πως σε κάθε παράταξη υπάρχει μια μικρή ομάδα ατόμων (4-5 άτομα) που συνομοτούν όλη μέρα και γενικά κομματοσκυλιάζουν. Οι μελλοντικοί βουλευτές. Στους αποκάτω πουλάνε ιστορίες για "φιλελευθερισμό", "σοσιαλδημοκρατία", "κουμουνισμό" κτλ και τέλος υπάρχει και ένα τεράστιο ποσοστό το οποίο αγνοεί το πολιτικό γίγνεσθαι και νομίζει ότι πραγματικά συμβάλει στην βελτίωση του πανεπιστημίου. (Η παράγραφος αυτή είναι καθαρά δικιά μου πολιτική άποψη, και δεκτές οι όποιες αντιρρήσεις πάντα, απλά εγώ αυτό πιστεύω και αυτό έγραψα). Προφανώς και δεν σας δείχνω κάτι καινούριο όλοι ξέρετε την κατάσταση. Και αφού το σύστημα έτσι λειτουργεί ΔΥΣΤΥΧΩΣ προφανώς είσαι αναγκασμένος να το ακολουθήσεις.


Υ.Γ. Το να φάνε ξύλο, όπως έγινε, τα παιδιά κάποιας παράταξης λόγω του φακελώματος, σίγουρα αποτελεί εκτόνωση για αρκετούς, αλλά δεν αποτελεί λύση. Ίσα ίσα συντελεί στη διαιώνιση μιας άρρωστης κατάστασης. 
Αυτά.

3 σχόλια:

ΜΑΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ είπε...

Εδω φτασαμε ρε.....
Να πρεπει πριν κατηγορησουμε καποιον η κατι, να δηλωνουμε αν ειμαστε στο αντιπαλο(η σε ενα απο τα αντιπαλα εν τη προκειμενη) στρατοπεδα.Λες και αλλιως δεν εχεις δικαιωμα να κρινεις κατι.....






Δεν ξερω τι απο τα 2 ειναι πιο θλιβερο θεαμα.
Ατομα πιστα στην ιδεολογια τους, διαβασμενα, με ιδεες, παθος, ορεξη να δινουν δυναμη σε 4,5 η 10 λαμογια?
Η απο την αλλη τα αλλα τα ανθρωπαρια που δεν εχουν ανοιξει ποτε στη ζωη τους ενα γαμημενο βιβλιο να δουν 2-3 πραγματα, και ακολουθουν πιστα οτι τους πουν χωρις καν να εχουν ιδεα για ποιο λογο -υποτιθεται οτι- παλευουν...?

ΜΑΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ είπε...

χμμ καποια κομματια απο το Post χαθηκαν

Prof Lego είπε...

Τώρα είδα το σχόλιό σου με μία διαφορά φάσης. Δεν έσβησα κάτι από την ανάρτηση ούτε από το σχόλιό σου αν αυτό εννοείς.