Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009

ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ!


Επιστήμονες του βρετανικού πανεπιστημίου του Νιόυκασλ υποστηρίζουν σε νέα τους έρευνα, ότι η ευχαρίστηση που νιώθουν οι γυναίκες όταν κάνουν έρωτα, συνδέεται και με το μέγεθος του τραπεζικού λογαριασμού του συντρόφου τους.

"Η αύξηση του εισοδήματος του συντρόφου έχει άκρως θετική επίδραση στην συχνότητα οργασμού που αναφέρουν οι γυναίκες", δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας, ψυχολόγος Τόμας Πόλετ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το φαινόμενο αποτελεί "εξελικτική προσαρμογή βαθιά χαραγμένη στο γυναικείο εγκέφαλο, η οποία καθοδηγεί τις γυναίκες να επιλέγουν πλούσιους άνδρες".

Προηγούμενες έρευνες στη Γερμανία και τις ΗΠΑ είχαν δείξει ότι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη συχνότητα του οργασμού, είναι η σωματική συμμετρία και η ελκυστικότητα του συντρόφου, αλλά οι βρετανοί ψυχολόγοι επιμένουν ότι το χρήμα είναι ακόμα σημαντικότερος παράγων.

Η έρευνα ανήκει στο συνεχώς διογκούμενο, ευρύτερο ρεύμα της εξελικτικής ψυχολογίας, που υποστηρίζει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν γενετική προδιάθεση να "εκμεταλλεύονται" ο ένας τον άλλο, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες για επιβίωση των γονιδίων τους.

Η μελέτη αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, αν μη τι άλλο επειδή παρουσιάζει τις γυναίκες να είναι εγγενώς "προγραμματισμένες" να κυνηγούν το παχύ πορτοφόλι.


Πηγή του συγκεκριμένου άρθρου είναι η ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ,
Πρωτοποριακή έρευνα. Δεν έχω ιδέα βέβαια πως μπορεί οι επιστήμονες να κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα. Γι αυτό που είμαι σίγουρος είναι πως υπάρχουν και γυναίκες που ίσως να εξαιρούνται από αυτόν τον κανόνα, ποτέ δεν κάνει καλό να είμαστε απόλυτοι.
Επίσης για το δεύτερο που είμαι σχεδόν σίγουρος, είναι για το τι ψάχνουν οι γυναίκες σε έναν άνδρα (και εδώ έρχεται η έρευνα για να επιβεβαιώσει μερικώς). Αυτό που θέλουν οι γυναίκες είναι μία αγγλική λέξη με όλες ή ορισμένες πτυχές της οποίες έχει:
power.
Power σημαίνει δύναμη, σημαίνει εξουσία. Γενικά έχει πολλές ερμηνείες. Η γυναίκα από μικρή μέχρι και μεγάλη αυτό ψάχνει. Η μικρή έφηβη που γουστάρει τον πρόεδρο του 15μελούς, η 30άρα που ψάχνει έναν με εξουσία κτλ. Γουστάρουν τη δύναμη, το να είναι επιβλητικός ο άντρας στους κύκλους του. Δεν το πάω στα άκρα, αλλά πόσοι άντρες που μπορεί να έχουν χίλια δυο προτερήματα αλλά είναι ανεμικές οντότητες και δεν έχουν ισχυρή παρουσία έχουν γκόμενα; Ελάχιστοι!
Δεν τα βάζω με τις γυναίκες ... Αυτό είναι το παιχνίδι και έτσι παίζεται εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Ίσα ίσα και οι άντρες πρέπει να διεκδικήσουν αυτά που τους αρμόζουν.
Το σίγουρο πάντως είναι πως είναι δύσκολος ο καιρός για πρίγκιπες :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: