Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΛΙΓΟΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ..ΓΑΜΩΤΟ

Σήμερα θα γράψω κάτι που το λέω καιρό τώρα, αλλά πια βλέπω η κατάσταση πως φτάνει στο απροχώρητο. Θεωρώ καθήκον μου πια απέναντι στην ιστορία, να αρχίσω να φωνάζω προσπαθώντας να καλύψω τις χωρίς λογική οχλαγωγίες που με καλύπτουν τόσο καιρό.


Τόσα χρόνια τώρα, τόσα χρόνια τι κάνουμε όλοι; Φωνάζουμε! Φωνάζουμε, διεκδικούμε δικαιώματα, δικαιώματα που μας κάνουν βολεμένους, ρουφάμε το μεδούλι της ελληνικής κοινωνίας χωρίς να θεωρούμε πως έχουμε την οποιαδήποτε και στοιχειώδη ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Και όταν κάποιος γυρίσει και μας πει "είσαι σοβαρός ρε μαλάκα;" , θα φουσκώσουμε το στήθος και θα απαντήσουμε με ακόμα πιο δυνατές κραυγές. Αν κάποιος (1 στους 100) ζητήσει την τιμωρία μας, θα γελάσουμε δυνατά, θα τον πούμε γραφικό και ή θα τον δείρουμε ή θα τον περιθωριοποιήσουμε. Δεν τα λέω εγώ αυτά. Είναι ιστορικά καταγεγραμμένες αντιδράσεις της ελληνικής μάζας (μορφωμένης και αμόρφωτης) τα τελευταία 30 χρόνια. Μάλιστα είμαι άκρως επιφυλακτικός για τα 30 χρόνια, καθώς βλέποντας το ντοκιμαντέρ 1821 του ΣΚΑΙ μάλλον σαν να διαπιστώνω την κυκλικότητα της ιστορίας και να βλέπω πως ο Έλληνας είναι μάλλον Ραγιάς ακόμα.
-Πέρνα αγόρι μου σε μια καλή σχολή και μετά τελειώσαν όλα...
-Μπες παιδί μου στο δημόσιο να βολευτείς, μην έχεις το άγχος του ιδιωτικού τομέα...
-Μαθητές κάνουν αποχές για το χρώμα της τυρόπιτας, την ώρα που αμέτοχοι οι καθηγητές απολαμβάνουν το ρεπό τους. Τα αργύρια θα πέσουν στο τέλος του μήνα βλέπετε...
-Βενζινάδικα κάνουν απεργία και μπλοκάρουν τα πάντα γιατί ψηφίζεται ο γελοίος νόμος να κόβουν απόδειξη στην βενζίνη (βλ. πηγή)
-Απεργία στα ΜΜΜ που νεκρώνουν όλη τη παραγωγική διαδικασία της Αθήνας, όταν ο μισθός αγγίζει εξωφρενικά όρια (βλ. εδώ πηγή - 8.785 με άνω όριο τα 2.500 αν βαριέσαι!)
-Πανεπιστημιακοί απεργούν φωνάζοντας για υποβάθμιση της παιδείας την ώρα που οι ίδιοι έχουν το αξίωμα τους με μόλις 1 δημοσίευση σε όλη την καριέρα τους! (βλ. Κουτί της Πανδώρας!)
-Διαιτητές παίρνουν το ψωμί των ποδοσφαιστών και επικροτούνται και από πάνω, αν ευνόησαν την δημοφιλέστερη ομάδα!


Γαμώ τον σταρχιδισμό σε αυτήν χώρα! Παρτάκηδες όλοι, που έχουν βάλει τον μανδύα της ιδεολογίας στα συμφέροντα τους. Πατριώτες που νομίζουν ότι ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας ήταν αθλητές του κατς και θέλουν να τους μιμηθούν με ουγκ-αρίσματα, φασίστες που νομίζουν ότι ο βασιλιάς θα ναι σαν τον Λεωνίδα που χουν δει στους 300, αριστεροί μεγαλογαιοκτήμονες, σοσιαλοφιλελεύθεροι ανάλογα με το ποιος θα με βολέψει καλύτερα!
Όλοι πως θα πάρουν! Κανέναν δεν τον νοιάζει τι θα αφήσει για τους άλλους, ακόμα και για το αύριο=το ίδιο του το παιδί!
Και βρείτε μου έναν που να τιμωρήθηκε. Έναν πολιτικό που να πήγε φυλακή, έναν διαιτητή ή παράγοντα ποδοσφαίρου που να πήγε φυλακή, έναν χούλιγκαν που να πήγε φυλακή, έναν αστυνομικό έναν μπάχαλο που να πήγε φυλακή. Όλοι αυτοί σταρχιδιστές παρτάκηδες και κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και κάνουν και δηλώσεις ήθους και αξιοπρέπειας.

Λίγος ορθολογισμός δεν βλάπτει γαμώτο

Δεν υπάρχουν σχόλια: