Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΚΟΗΣ

Σήμερα θα γράψω ένα από τα πιο σοβαρά άρθρα που έχω γράψει ποτέ. Βασικά θα σας παραθέσω 3 βιντεάκια. Τα δύο πρώτα λέγονται "το πείραμα της υπακοής". Το τελευταίο, κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα παράδειγμα-παρακλάδι της εφαρμογής του. Τα 2 πρώτα πρέπει να τα δείτε οπωσδήποτε. Το τρίτο είναι άκρως σοκαριστικό, και σας προτείνω αν δεν είστε κάφροι, αν σέβεστε την αξία της ανθρώπινης ζωής, να μην το δείτε, θα 'ναι κάτι που θα σας σημαδέψει. Διαβάστε απλά τον τίτλο αρκεί.


ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΚΟΗΣ ΜΕΡΟΣ 1ο




ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΚΟΗΣ ΜΕΡΟΣ 2ο




Μπορώ να παρέμβω εύκολα και να αναλύσω και τα 2 βιντεάκια αυτά. Να αναλύσω τον τρόπο σκέψης του κάθε ενός που συμμετέχει στο πείραμα. Αλλά δεν θα το κάνω, θα αφήσω τον κάθε έναν που τα βλέπει να βγάζει ο ίδιος τα συμπεράσματά του.
Αν τα 'χετε δει λοιπόν αυτά, θα καταλάβατε τη ζωόδη συμπεριφορά του ανθρώπου. Από κάτω ακολουθεί ένα βίντεο που το περιγράφω πρώτα για να έχετε γνώση:
ΕΙΡΗΝΙΚΗ πορεία λαμβάνει χώρα στο Μπαχρέιν, αν δείτε το βίντεο θα το καταλάβετε αμέσως. Ούτε κουκουλοφόροι είναι, ούτε λοστούς έχουν, ούτε τίποτα. Ξαφνικά ο στρατός που είναι από την απέναντι όχθη αρχίζει να πυροβολεί. Υπάρχει νεκρός και τραυματίες, ενώ άκρως συγκλονιστικό είναι το πως η γεμάτη φωνήεντα αραβική γλώσσα βγάζει εκείνη την ώρα ένα άδικο μοιρολόι. Είναι άκρως ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ βίντεο επαναλαμβάνω. Και αν με ρωτήσετε γιατί το ποστάρω; Για να σας δείξω ότι δεν είναι απλά ένα άρθρο και όντως έγινε, και κάποια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως οι 9 στους 12 του πειράματος που αντέδρασαν έτσι πρέπει να γίνουν 2 στους 12. Και αυτό θα γίνει μόνο αν σταματήσουμε να ζούμε το facebookοπαραμύθι μας και κυνηγήσουμε οι ίδιοι τη μόρφωση μας και την παιδεία μας. Γιατί στην ουσία "όλοι" σκοτώνουμε τον διπλανό μας με την ίδια άνεση είτε ΜΑΤατζήδες, είτε αριστεροί, είτε φασίστες, είτε αναρχικοί είτε καπιταλιστές χωρίς να έχουμε οι ίδιοι: 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


εν ψυχρώ δολοφονία εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: