Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ "ΓΙΑΤΙ?" ΤΟΥΣ

Απλά και κατανοητά.
Στηρίζω ανεξάρτητα πλαίσια και όχι ΔΑΠ (όσο και αν μοιάζουν).
Καταλαβαίνω το άγχος των ΔΑΠιτών να μποϋκοτάρουν και να ρίξουν λάσπη στα ανεξάρτητα, καθώς θέλουν "η ΔΑΠ να ανοίξει τη σχολή".
Δεν μπαίνω στο σκεπτικό παραγοντισμού τους, δεν με ενδιαφέρει, θα τοποθετηθώ προσωπικά γιατί στηρίζω ό,τι στηρίζω και θα δείξω πως δύο φαινομενικά ίδια πλαίσια (όπως αυτό της ΔΑΠ και των ανεξαρτήτων) διαφέρουν ριζικά, γιατί σημασία δεν έχει μόνο τι λέει κάποιος αλλά και ποιος το λέει.



1) Ας αρχίσουμε δυνατά
 Ποτέ δεν κατάλαβα με την λογική μου τι θέλει να πει αυτή η αφίσα, η οποία προσβάλλει: νοημοσύνη, αγώνες, οικογένειες και γενικά όλη την Ελλάδα.


2) Κάποιοι επένδυσαν στο "απολιτίκ" για ιδιοτελείς λόγους. Συντήρησαν μία γενιά "ωχ-βρε-αδερφε-δεν-βαριέσαι" (όχι μόνοι τους βέβαια). Έβγαλαν χρήμα από εκδηλώσεις και εκδρομές και σίγουρα φιλοδοξούν να βγάλουν και άλλο κυνηγώντας στο μέλλον τα βουλευτικά προνόμια. (εδώ δεν καίω μόνο τη ΔΑΠ αλλά και άλλες "κυβερνητικές" παρατάξεις)




 3) Όχι απλά δεν με εκφράζει αλλά απεχθάνομαι αυτήν την νοοτροπία:








4) Δεν θέλω να στηρίξω κανέναν από τους "φωστήρες μας" που παίρνουν εντατικά μαθήματα από τους "καθοδηγητές" τους και να παίξω κανέναν ρόλο στην συντήρηση του θέατρου του παραλόγου τους. Δεν θέλω αυριανούς πολιτικούς που να μαθαίνουν από τους πολιτικούς του σήμερα. Και το πανεπιστήμιο δεν πρέπει να έχει σχέση με την κομματική στρατολόγηση.





5) Ποιά ακριβώς είναι η θέση της ΔΑΠ;
Υπάρχει είμαι ενάντια στο νόμο με επιχειρήματα και υπάρχει λαϊκίζω γιατί είμαι απλά ενάντια στην κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και των προνομίων μου. (εδώ τους δίνω βέβαια ένα δίκιο, είναι πρώτη δύναμη έχει πολλά "προνόμια" οπότε δύσκολα θα παραδωθεί αμαχητή).


6) Ας δει στη Βικιπαιδεία όποιος θέλει τι λέει κάτω από "Νίκος Τεμπονέρας"




και τελευταίο

7) Τα ντοκουμέντα που είχα ποστάρει παλιά εδώ.
Αυτά.


Το μέλλον δεν θα αλλάξει από αυτούς που έφεραν το πανεπιστήμιο εδώ και από τις πρακτικές που ακολούθησαν.


ΥΓ. Δεν σημαίνει ότι όλοι οι ΔΑΠίτες είναι έτσι. Όχι ποτέ δεν θα έκανα τέτοιο αφορισμό.
 Επίσης αρκετά από τα παραπάνω ισχύουν και για άλλες παρατάξεις. Απλά τώρα εκφράζω τη προσωπική μου άποψη απέναντι στην πηγή της λάσπης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: